Ferre

Via ons gamma FERRE-bieren hopen we nog meer mensen in contact te brengen met het verhaal van Ferdinand Verbiest, dat bijzonder inspirerend kan zijn.

Het leert ons dat kennis, energie, creativiteit, openheid en de bereidheid om samen te werken, tot fantastische resultaten leiden. En dat zijn precies de kwaliteiten die wij als artisanale brouwerij willen uitstralen met onze FERRE-bieren.

koeketiene

Koeketiene is het eerste bier van brouwerij Maenhout. Het verhaal over het bier begint in 2002 toen de brouwer zijn vrouw ontmoette bij het kaarten. Koeketiene verwijst naar ruiten 10 in het kaartspel.

Blinde Mol

Op zoek naar een goed grasmaaierbier hebben we ‘Blinde Mol’ uitgevonden. Dit bier is gemakkelijk drinkbaar en er werden wat grassige smaken aan toegevoegd. De naam is gelinkt aan het diertje dat vaak zijn thuis vindt in vele grasvelden.

kollusion

Een Belg werkt in het geheim samen met een Amerikaan en ze laten zich beïnvloeden door Russen? Het resultaat is Kollusion, een robuuste Russian Imperial Stout gebrouwen in samenwerking tussen Brouwerij Maenhout en Boom Island (Minnesotta, USA). Gebrande koffiebonen spannen samen met rijke Belgische chocolade om een onweerlegbaar bewijs van Collusion te creëren.